Δημιουργεί Υποψίες για Μυστηριώδη Έκρηξη Μετεωρίτη στη Ρωσία η Όξινη Βροχή...

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ένας κομητοειδής μετεωρίτης ερήμωσε τεράστια εδαφική έκταση στην Σιβηρία όταν εξερράγη σε κομμάτια στην ατμόσφαιρα της Γης πριν από 100 χρόνια. Αυτό στηρίζεται στην εμφάνιση όξινης βροχής, την οποία προκάλεσε το γεγονός αυτό.







Η έκρηξη του Tunguska συνέβη στις 30 Ιουνίου 1908 και ισοπέδωσε 770 τετραγωνικά μίλια (2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα) αφανίζοντας περίπου 80 εκατομμύρια δένδρα. Από την έκρηξη αυτή απελευθερώθηκε ισχύς της τάξεως των 200 ατομικών βομβών στο μέγεθος εκείνης που έπεσε στην Χιροσίμα.
Λίγοι άνθρωποι έγιναν μάρτυρες αυτού του θεάματος, στην απόμακρη ανατολική περιοχή της Ρωσίας, και ποτέ δεν βρέθηκε ούτε κάποιος κρατήρας που να επιβεβαιώνει αυτήν την πρόσκρουση ούτε θραύσματα μετεωρίτη.
«Κι όμως η πλατειά διαδεδομένη πεποίθηση, ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μετεωρίτη, στηρίζεται στις αναλύσεις των αποθεμάτων τύρφης στην ζώνη της καταστροφής, βόρεια της λίμνης Baikal.» Αυτό ανέφεραν οι ερευνητές κατά την πρόσφατη επιστημονική διάσκεψη για το πέρασμα εκατονταετηρίδας απ' το γεγονός αυτό, στην Μόσχα.
Περαιτέρω έρευνες, με επικεφαλής τον Γεωλόγο Evgenly Kolesnikov απ' το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, αποκάλυψαν ισότοπα αζώτου κι άνθρακα σε στρώματα τύρφης που χρονολογούνται κατά την χρονική στιγμή της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου